Kreijtenberg 3, Milheeze

Milheeze, Noord-Brabant

Prijs op aanvraag


Neem contact op
Vraagprijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Type woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Woonoppervlak 0 m2
Inhoud 650 m3
Perceeloppervlak 1500 m2
Bouwjaar 1881

Algemeen

Prachtig gelegen statige monumentale boerderij, gelegen tegen een nieuw te ontwikkelen buurtschap in het kerkdorp Milheeze.
De monumentale boerderij komt in aanmerking voor WONINGSPLITSING! Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

De boerderij is omzoomd met prachtige monumentale eikenbomen.
De belendingen bestaan uit agrarische bedrijvigheid, aanstaande nieuwbouw woningen, uitgestrekt landelijk gebied en golfterrein ‘de Stippelberg’.

Achter Kreijtenberg 3 worden nieuwe woningen opgericht in een eigentijdse stijl. De Gemeente Gemert - Bakel heeft hier het volgende voor ogen;
Er wordt gewoond in een nieuw gehucht en aan een gezamenlijk erf. De woning zijn gebaseerd op het
langhuis. Kenmerk is een groot en lang dak gedragen door een houtconstructie, het gebint en relatief
lage muren. Historische voorbeelden zijn de kort- en langgevelboerderij. Eis is het historisch langhuis conceptueel door te vertalen naar een eigentijdse vormgeving. Het omringende landschap is tot bij de voordeur zichtbaar en voelbaar, immers wonen op het platteland is ook wonen in de natuur, want de natuur is nooit ver weg. De relatie tussen de privé-tuinen, het erf en het omringende landschap is duurzaam, open en transparant.

Milheeze (dialect: Millus) is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant dat sinds 1997 behoort tot de gemeente Gemert-Bakel. In 2011 telde Milheeze 2028 inwoners.

Gebouwen en opstallen
Woning (voorhuis)

- bouwjaar :1881
- gevels : gemetselde steense muren
- dak : houten spanten en gordingen
- dakbedekking : beton sneldekpannnen
- beglazing : enkel glas
- kozijnen en deuren : houten kozijnen
- verwarming : 2 maal gaskachel (woonkamer en keuken)
- woonopp. : ongeveer 130 m2
- inhoud : totaal circa 1.500 m3 waarvan woongedeelte ca. 650 m3

Het achterhuis is circa 130 vierkante meter groot. Het stalgedeelte voorzien van betonnen zoldering en het opslaggedeelte gedeeltelijk voorzien van een houten balklaag.

Begane grond

Indeling begane grond
Op de begane grond bevindt zich de gang, die de woning scheidt van het schuur-/stal- gedeelte. Via deze gang komt men uit bij de achterdeur. Aansluitend op deze gang komt men in de keuken, woonkamer en slaapkamers. De keuken heeft zijn authentieke uitstraling behouden. De slaapkamers zijn voorzien van een houten vloer bedekt met vloerbedekking. Het resterende gedeelte van de boerderij is voorzien van een betonvloer.

Verdieping 1

Indeling 1ste verdieping
Op de eerste verdieping bevindt zich een grote ruimte (65 vierkante meter woonoppervlak) welke volledig naar wens kan worden ingericht.

Details

De boerderij is in een matige staat van onderhoud. De romp en het dak van het gebouw verkeren echter in redelijke staat en bieden goede mogelijkheden voor toekomstig gebruik. Het laten opstellen van een bouwkundig rapport wordt aanbevolen.
Het object is aangewezen als gemeentelijk monument.
Meer of minder grond is bespreekbaar.
Hieronder kunt u diverse bestanden downloaden.

Terug naar lijst
Powered by GSD